miercuri, ianuarie 04, 2012

MINIMAX + MACRO tinde spre zero ?

Oficial, deocamdata 3 magazine Minimax s-au inchis in tara: la Buzau, Braila si Tecuci. Neoficial, toate cele aproape 70 de magazine se afla intr-o situatie incerta.

Preluata la sfarsitul lui 2010 de grupul Mercadia, reteaua Minimax urma sa adopte noul concept Macro lansat acum jumatate de an la Brasov.

Avand in vedere lichidarile de stocuri de pe finalul lui 2011 prin promotii agresive (-50%) si in lipsa reaprovizionarii din cauza deteriorarii relatiei cu o serie de furnizori de volum, magazinele au ramas cu rafturi goale, dupa care au intrat intr-un  "inventar" prelungit.

Vom asista probabil in urmatoarele saptamani la inchiderea retelei Minimax/Macro, incepand cu cele din localitati secundare, fara perspective de redresare si care sunt amplasate in locatii destul de nefericit alese.

E interesant de vazut daca aceste inchideri vor genera un efect de domino si in reteaua Mic.ro, mai ales ca magazinele Minimax/Macro s-au dorit a se constitui in platforme logistice pentru aprovizionarea magazinelor Mic.ro din provincie.

Sper ca managementul retelei sa poata realiza un reflux controlat si sa gestioneze intelept relatia cu "stake-holderii": proprietari spatii, furnizori marfa, constructori, mass-media, angajati, clienti, concurenta. Altfel vor trebui sa gestioneze "un bulgare de zapada" ce vine de pe o panta abrupta.

Un comentariu:

  1. Praful sa se aleaga de ei!!!!
    Au disponibilizat pe cei fara relatii chiar daca erau competenti!!!!

    RăspundețiȘtergere