joi, martie 08, 2012

Despre "La Provincia"

Conform unor articole din Ziarul Financiar si Magazinul Progresiv, un nou concept de magazine se va dezvolta in Romania: "La Provincia".  

CONCEPT
Imi place faptul ca exista infiripata ideea unui concept: logo, logistica, povestea din spate: "identificarea și amenajarea spațiilor comerciale după un același standard calitativ, la nivelul întregii țări."
Nu imi place amestecul "a la coana Chirita" din "La Provincia - gustul din copilarie".
Sa vedem cum vor folosi experienta de retail cu magazinele "Ana si Cornel"; sper sa fi tras o serie de concluzii din dezvoltarea acestei retele de magazine (magazinele lor se inscriu in tiparul "gresie alba, faianta alba, halate albe").

DEZVOLTAREA
Buget declarat e relativ ok: 300-350 euro/mp pentru amenajarea magazinelor.
Magazinul de test e in Babeni nu poate servi drept magazin pilot nefiind intr-un oras mare, de talia celor din Ardeal in care se intentioneaza cu adevarat extinderea: Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov.
Extindere in Ardeal nu garanteaza succesul (a se vedea si exemplu Mic.ro); mai degraba faceau o segmentare demografica si in functie de venituri.
Pentru un plan de dezvoltare sper sa fi bugetat si infiintarea unei noi structuri special pentru retail: a unui departament de dezvoltare, precum si a unei retele de manageri zonali de retail si de audit.

GAMA
"Pentru început reţeaua de retail operată de Avicarvil va vinde atât carne de pui produsă în fermele companiei, cât şi carne de porc, vită sau oaie furnizată de alte companii din grupul familiei Paraschiv.
"În lanţul de magazine La Provincia se va găsi atât carne proaspătă - seara puiul este tăiat, dimineată este în magazine -, cât şi produse finite. Avem în plan să vindem şi alte produse alimentare, ulei sau condimente".
Deci nu e doar un magazin de produse din carne de pui. Va fi nevoie de atentie la ponderea celorlalte produse pe rafturi si in galantare, pentru a pozitiona corect magazinul in mintea consumatorului.
Mai sunt ingrijorat si de contradictia in termeni de tipul: "mancare sanatoasa, obtinuta cu costuri minime." sau
"sa producem mancare sanatoasa la nivel industrial"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu