miercuri, august 10, 2011

Companiile IT se regrupează în clădirile de birouri din Cluj-Napoca

Preluare din Ziarul de Cluj
Cu planuri de angajări şi creştere a activităţii, societăţile de tehnologia informaţiei (IT) se numără printre cele care au nevoie de spaţii de birouri. Pe de altă parte, centre de servicii şi de cercetare sau societăţi cu activitate în sectorul imobiliar au renunţat la mii de metri pătraţi în clădirile de birouri ale Clujului.
Grupul britanic Endava este prezent pe plan local cu birouri la Cluj, Iaşi şi Bucureşti, cu 310 angajaţi, cu 60 mai mult decât în ianuarie. Cel mai mare birou al companiei se află la Cluj-Napoca, unde lucrează 187 de oameni, urmat de sediul din Iaşi, cu 113 angajaţi. La Bucureşti, Endava România deţine un centru de coordonare regională şi consultanţă, cu 10 angajaţi.
Imobilul de birouri ridicat de Iulius Group este structurat pe cinci niveluri şi este ocupat integral de Genpact România, Office Depot Service Center şi Endava România. De altfel, dezvoltatorul mallurilor Iulius pregăteşte extinderea cu birouri la Cluj, pe malul lacului din Gheorgheni, în apropierea complexului deja ridicat, proiectul fiind încă în curs de avizare. Oficialii grupului ieşean au explicat că decizia de extindere cu birouri a fost dictată de cererea pentru astfel de spaţii la Cluj.
La ultima şedinţă a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, proiectanţii care lucrează la documentaţie au informat că proiectul Iulius vizează amenajarea unei clădiri cu demisol, parter, patru etaje şi etaj retras care va adăposti spaţii de birouri. În primele variante ale proiectului, ansamblul de clădiri pentru comerţ şi servicii ajungea la 8-10 etaje. Potrivit informaţiilor transmise de dezvoltatori, lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor.
Citeste intreg articolul aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu