marți, iulie 19, 2011

Birourile si infrastructura telecom din IASI

Unul din criteriile importante de alegere a unui oras pentru deschiderea unui business de outsourcing este infrastructura si aici nu ma refer la cea rutiera, ci la cea telecom.

IASI-ul a devenit unul din cele mai bine conectate orase din Romania, aflandu-se direct pe "autostrada informationala" ce leaga sudul Europei de Kiev si Moscova. Nu suntem un "nod" la fel ca Frankfurt sau Budapesta, dar suntem pe autostrada.
In prezent, operatorii de tip B2B (ex. Euroweb) ofera viteze la nivel metropolitan/national prin fibra optica de peste 10Gb/s (chiar pana in zona de 100Gb/s), solutii radio back-up, comunicatii securizate prin linii dedicate inchiriate la nivel national/international (NLL/ILL) cu tehnologie si suport SDH/MPLS.
Viteza, conectivitatea si securitatea datelor sunt atu-uri pe care firmele de outsourcing le-au trecut de mult de pe list "nice-to-have" pe lista "must-have" de criterii eliminatorii.
Asa ca daca rezolvam si cu extinderea pistei aeroportului international, nu ne mai trebuie drumurile expres si autostrazile pentru a intra in randul destinatiilor importante pentru industria serviciilor de outsourcing din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu