duminică, martie 29, 2009

De la IT la fertilizare in vitro

Acum circa un an si jumatate, in toamna lui 2007, cand am agreat sa ofer consultanta imobiliara pentru proiectul TUDOR Office Center, targetul de clienti-chiriasi in care am crezut a fost unul foarte clar: birouri de software, back-office, call-center, sau mai pe scurt BPO (Business Process Outsourcing); astfel ca toate eforturile mele s-au canalizat in acea directie.
Iata ca insa, saptamana trecuta am atras un client dintr-un domeniu absolut surprinzator, daca e sa ma uit pe planurile initiale: un centru de fertilizare in vitro si operatii tip one-day surgery. E o firma israeliana care are inca doua centre in Europa Centrala si de Est: in Slovacia (din 1999) si in Cehia (din 2005).

Dincolo de diversificarea tipologiei din clienti din cladire, multi alti factori au trebuit sa fie luati in calcul si in cele din urma implementati: asigurare acces ambulanta, lift medical, mai multe toalete (fiecare rezerva urmand sa aibe cate una), camere speciale (sala operatorie, sala de frig etc.).
Cred ca acest centru va avea un impact pozitiv si asupra formelor de retail de la parter (magazin de presa, banca, farmacie, cafenea). Mixul de vizitatori s-a modificat si el; in fond vorbim de operatii de fertilizare de circa 1,500 euro.
Si bomboana de pe tort am primit-o cam la o ora dupa ce am trimis un mini-comunicat de presa catre mai multi prieteni si cunostinte. Unul dintre ei ma suna si imi spune: "E pe bune informatia? Cand se inaugureaza centrul de fertilizare?". Eu intreb: "Pai nu ai deja un copil? Mai incerci sa faci unul? Deschiderea centrului e in iunie, cred". Amicul zice: "Nu, e pentru un coleg care tocmai se pregatea sa plece la Bucuresti sa inceapa procedurile; dar daca se deschide clinica in Iasi, mai asteapta. De fapt cred ca am vreo 3 colegi care vor sa recurga la aceasta procedura."
Concluzia e ca faptul oamenii continua sa-si doreasca copii, indiferent de criza, context economic, curs euro, scandaluri politice etc. Iar eu nu pot decat sa ma bucur ca alaturi de IT-isti de la etajele superioare, la primul etaj 1 i-am adus pe cei de la Iscare.

Un comentariu:

  1. Am fost la Clinica, sunt conditii excelente, am facut o histeroscopie si ne pregatim de FIV. Ne rugam la Dumnezeu sa primeasca toate aprobarile ca sa nu mai fim nevoiti sa mergem la Bucuresti sau la Sibiu sau la Cluj. Oamenii de acolo sunt deosebiti, m-au facut sa intru cu zambetul pe buze in sala de operatii. Multumesc Dr. Socolov, multumesc dr. Prepelita!Nastase Ana Maria

    RăspundețiȘtergere