marți, ianuarie 27, 2009

Eu Srl

"In ultimii 20 de ani, in SUA numarul intreprinzatorilor pe cont propriu a crescut cu 100 la suta. Asistam la o tendinta similara si in Europa. Oamenii pleaca din companiile unde lucreaza pentru ca talentele lor sunt fie ignorate sau prost folosite, fie nerasplatite suficient in bani si/sau recunoastere.
Pleaca si-si infiinteaza propriile companii - Moi Sa, Me plc, Jag AB, Ich Gmbh, Jeg AS, ME Inc. -, unitatile de afaceri individuale. De multe ori, nici nu isi schimba ce faceau inainte, dar vor incasa de doua ori mai mult, revanzandu-si cunostintele fostilor angajatori si altora."
Iata un paragraf cheie aflat spre finalul cartii "Funky Business" scrisa de Jonas Ridderstrale si Kjiell Nordstrom. Cred ca releva partial si spiritul de independenta ceea ce m-a impins in 2006 sa pornesc propria mea afacere de imobiliare de nisa.
Poate ca nu incaseaza de doua ori mai mult, poate ca nu toti au succesul scontat, dar e cert ca toti cei care au facut acest pas incep sa vada lucrurile altfel, de parca s-ar trezi dupa o noapte de petrecere.
Sentimentul de libertate, de dispunere de propriul timp este placut. In plus apare si o rebalansare a conflictului intre viata personala si cea profesionala in favoarea primeia bineinteles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu