miercuri, octombrie 05, 2011

De ce am nevoie de planificare strategica ?

Compania de consultanta The Network, fondata de doi fosti manageri de la Pepsi si P&G – Eusediu Margasoiu si Cristina Gheorghe – lanseaza iPlan, unul din cele mai performante programe de dezvoltare a compententelor de planificare strategica din lume, in Iasi marti, 11 Octombrie ora 10:00 – Carturesti – Tudor Vladimirescu nr 2, Iulius Mall, etaj 2.
„Planificarea strategica este unul dintre procesele esentiale care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o organizatie, indiferent daca este privata sau publica, lipsa acestui proces fundamental are un cost de oportunitate major: existenta companiei pe termen lung”, a declarat Eusediu Margasoiu, Managing Partner The Network.

"Este foarte rar intr-o tara care a trait 20 de ani de refaceri abrupte sa auzi un antreprenor, care nu a avut contact cu disciplina multinationalelor si planificarea strategica, vorbind de un plan pe trei ani. in momentul in care ai o vedere clara a afacerii tale si a pietei poti face un plan. Este esential dar lipseste in mediul de business romanesc. Trebuie sa fii vizionar, sa te adaptezi mai repede decat concurenta ta, sa ai un plan”, a declarat managerul Mihai Ghyka, promotor al proiectului iPlan.

“Romanii sunt eminamente un popor creativ. In orice demers creativitatea este o conditie necesara, insa nu si suficienta. The Network vine cu iPlan, un proiect care vine sa suplineasca suficienta. Este ingredientul de care societatea romaneasca are nevoie: perspectiva pe termen lung, care, combinata cu elementul creativ, poate, intr-adevar sa schimbe aceasta tara", a mentionat Alexandra Gatej, Presedintele AmCham (Camera de Comert Americana in Romania).
Acesta este finantat prin atragerea de fonduri europene, are o valoare de 1,5 milioane de euro, iar obiectivul pentru cei doi ani in care se va desfasura este instruirea a 1.000 de manageri din Romania. The Network isi propune ca prin iPlan sa creeze o comunitate locala de manageri care sa aiba acces la informatie esentiala pentru planificare strategica de business. Managerii care vor participa la seminariile de cate trei zile vor fi alesi dintr-un total estimat de 10.000 de aplicanti pe platforma online http://www.i-plan.ro/.

Programul are la baza Strategic Driver, un instrument de diagnosticare a competentelor de planificare strategica si Markstrat, o simulare strategica de marketing construita pentru predarea conceptelor de marketing precum portofoliu strategic sau tehnici de segmentare si pozitionare strategica.

Programul aduce in premiera in Romania intrumentele de invatare experientiala Markstrat (simulare de marketing strategic dezvoltata de StratX, leader mondial in simulari de business) si Strategic Driver (instrument de diagnosticare a capabilitatilor de planificare strategica si a prioritatilor de dezvoltare ale managerilor, validat de London School of Economics) intrumente folosite cu succes la 25 din primele 30 de universitati si programe MBA din lume

Accesul la aceste instrumente si la alte resurse de management este gratuit pentru beneficiarii proiectului “Planificare Strategica – Competente si Competitivitate pentru Manageri, POSDRU/81/3.2/S/50144."

Citeste aici un articol pe aceasta tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu